Mąka bambusowa okazała się w rezultacie niewypałem, bo solo nie nadaje się do niczego. Ani do naleśników, ani do pizzy. Jedynie jako dodatek jeszcze ujdzie. Kolejna do testów przyszła mąka łubinowa😁
Białko-19,5g,Tłuszcz-7g,Węgle-12,5.Kalorii 288. Gdzie pszenna ma B-11g,T-1,5g,W-aż 75g i 350kcal. Łubinowa jest żółta, bez smaku i zapachu. Niestety i ta solo się nie nadaje. Dziś w czasie testowania, dosypywania i dolewania, moje naleśniki wyszły mnie 850kcal.😵Musiałam dolać oleju, mleka, dosypać skrobi, plus jeszcze dżem bezcukrowy i mamy obiadowy tysiąc. masakra.
W kwestii testowania, to robiłam wczoraj eksperymentalne pączki z twarogu, pieczone we frytownicy. Wyszły rewelacyjnie. Jeden miał ok.100kcal, więc warto w razie w, się wspomóc czymś zdrowym i mniej kalorycznym. Rodzince też smakowały.
Na działce obraz nędzy i rozpaczy. Dziś nad ranem było -7stopni i przemarzło mi prawie wszystko. Najbardziej dostały winogrona😥, nawet żywopłotu nie oszczędziło. Usiąść i płakać
Liliowce, funkie i lilie zdechły😨