odchudzanie
  • Autor:
  • 12 lat temu

Picie trzech do czterech filiżanek kawy dziennie może pomóc w zapobieganiu cukrzycy typu 2 - wynika z badań opublikowanych przez Institute for...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 12 lat temu

Spośród australijskich przyszłych matek, dwie na trzy nie mają pojęcia, ile powinny przytyć w czasie ciąży, jak wynika z badań Susie de...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 12 lat temu

Zapomnijmy o spirulinie, jagodach, granatach i innych “naturalnych superproduktach”, które mają działać cuda dla naszego zdrowia i nas...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 12 lat temu

Wiemy od dawna, że nadmiar soli w naszej diecie może prowadzić do nadciśnienia. Ale co możemy zrobić, skoro niepotrzebna sól przenika nawet do...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 12 lat temu

Niektórzy naukowcy od jakiegoś czasu już przestrzegali, że „zdrowe” opcje w menu restauracji fast food mogą mieć tylko taką nazwę. A teraz,...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 12 lat temu

Artykuł opublikowany w Kanadyjskim Dzienniku Stowarzyszenia Medycznego (CMAJ) stwierdza, że liczba leków na receptę, które mogą mieć poważne...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 12 lat temu

Przygotujcie się do bycia geniuszami. Jeżeli Twój mózg wymaga porannego wspomagania, pomyśl o zielonej herbacie. Albowiem, napój ten pomaga poprawić...

Czytaj wpis
dieta
  • 5 minut czytania

Ćwiczenia cardio na stałe wpisały się w treningi osób odchudzających się, gdyż stanowią one doskonałe narzędzie treningowe do walki ze zbędną...

Czytaj wpis
skuteczna dieta
  • Autor: Emilia Gnybek-Ciosek
  • 12 lat temu
  • 5 minut czytania

"Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się ze specyficznymi zapachami i smakami. Nie może w ich czasie zabraknąć aromatu goździków,...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 12 lat temu

Makaron, kurczak, kotlet – klasyczne dania, które często goszczą na naszych stołach. Czy dodawanie warzyw, poza tym, iż jest rozsądne ze względu na...

Czytaj wpis

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.