Według informacji zamieszczonej na łamach periodyku Advances in Nutrition, otręby ryżowe mogą być przydatne w zapobieganiu rakowi okrężnicy....
Czytaj wpisBiedne kobiety, żyjące w XIX wieku w Irlandii i pijące herbatę, były uważane za równie nieodpowiedzialne co miłośnicy whisky, jak...
Czytaj wpisJedzenie w niezgodzie z naszym zegarem biologicznym powoduje przybieranie na wadze, jak stwierdza najnowsze badanie, opublikowane w przeglądzie...
Czytaj wpisJest w nim dużo potasu, wapnia, witaminy K i C. Najlepszy do spożycia po pierwszych przymrozkach. Jarmuż, o którym mowa dostępny jest od...
Czytaj wpisStare powiedzenie „Jesteś tym, co jesz”, może mieć o wiele większe znaczenie, niż nam się wydawało. Albowiem, najnowsze badanie pokazuje, iż...
Czytaj wpisObiecujące nowe badanie pokazało jakiś czas temu, że kurkumina, składnik powszechnie stosowanej w kuchni hinduskiej kurkumy, ma wielki potencjał...
Czytaj wpisWiele diet niskowęglowodanowych zabrania jedzenia makaronu, ponieważ jest on bogaty w skrobię (rodzaj cukru). Skrobia ma powodować przybieranie na...
Czytaj wpisŚledztwo amerykańskiego magazynu „Consumer Reports” w sprawie wieprzowiny sprzedawanej w supermarketach wykazało, że duża część badanego...
Czytaj wpisCoraz mniej czasu spędzamy na zewnątrz, mamy coraz mniej kontaktu ze słońcem, a więc poziomy witaminy D w naszych organizmach są coraz niższe....
Czytaj wpisMam do zrzucenia 32 kg. Dojrzałem do myśli, że trzeba z tym w końcu coś zrobić. Lekarka powiedziała, że jeśli nie schudnę, to do 40-stki...
Czytaj wpis