dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Najnowsze badania dowodzą, że dzieci, które zjedzą rybę po raz pierwszy w wieku pomiędzy 6 miesięcy a 1 rokiem życia, są mniej wystawione na...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Aby umożliwić postęp w badaniach nad resweratrolem, University of Leicester zorganizował międzynarodową konferencję o nazwie Resveratrol 2012....

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Amerykańska Food and Drug Administration zawiesiła rejestrację firmy z Nowego Meksyku, Sunland Inc. of Portales, wyrabiającej produkty...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 11 lat temu

Naukowcy z University of Illinois opublikowali badania, w których obserwowano nowo narodzone prosięta - rozwój ich mózgu oraz procesy poznawcze,...

Czytaj wpis
skuteczna dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Słodzone napoje gazowane to jeden z głównych winnych epidemii otyłości panoszącej się od dłuższego czasu w Ameryce. Nowe badanie pokazuje...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Badania przeprowadzone przy współpracy Gabriela Shapiro z University of Montreal oraz Research Centre przy Sainte-Justine Mother and Child Hospital...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 11 lat temu

Codzienna konsumpcja napojów gazowanych u mężczyzn zwiększa ryzyko wystąpienia raka prostaty. Wniosek ten opiera się na szwedzkich pracach. Badanie to...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 11 lat temu

Amerykanie w ogóle nie wykazują żadnego pociągu do produktów prezentowanych jako „zdrowe”, podczas gdy Francuzi uważają je za wyborne. Dla...

Czytaj wpis
diety
  • Autor: Karolina Łąkowska
  • 11 lat temu
  • 5 minut czytania

Uwielbiam mięso z gęsi. Jednak jestem na diecie odchudzającej i zastanawiam się czy mogę stosować je zamiennie z mięsem z kurczaka....

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 11 lat temu

Amerykańskie koncerny spożywcze wydają rokrocznie 10 miliardów dolarów po to, by najmłodsi konsumenci dowiedzieli się o ich produktach. Raporty...

Czytaj wpis

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.