Ostatnio, dietę śródziemnomorską spotkało wiele wyróżnień. Na przykład, znalazła się na liście światowego dziedzictwa UNESCO. Liczne kongresy...
Czytaj wpisCiężarne kobiety, które mają wyższy poziom witaminy D we krwi, mogą być mniej zagrożone wystąpieniem stwardnienia rozsianego (SM) niż kobiety...
Czytaj wpisJak donosi serwis NaturalNews, pyłek pszczeli być może nie cieszy się szacunkiem, na jaki zasługuje. Okazuje się bowiem, że jest to najbardziej idealny...
Czytaj wpisBłonnik pokarmowy wykorzystywany jest w walce z otyłością, miażdżycą oraz nowotworami. Znajduje się w wielu produktach i powinien...
Czytaj wpisAlergie pokarmowe wpływają na życie 15 milionów Amerykanów. Według badania opublikowanego w grudniowym numerze Annals of Allergy, Asthma and...
Czytaj wpisAmerykańscy naukowcy w swoich najnowszych badaniach udowodnili, że spożywanie napojów słodzonych znacznie zwiększa ryzyko wystąpienia cukrzycy 2...
Czytaj wpisZ powodu bardzo łatwego dostępu do słodyczy i innych rodzajów niezdrowej żywności, dzieci i nastolatki w Europie są narażone na...
Czytaj wpisWszyscy znamy z potocznej mowy określenie "jeść za dwóch". Żartobliwe słowa te padają często pod adresem kobiety w ciąży. Wśród...
Czytaj wpisWyniki badań nad myszami, przedstawione w przeglądzie naukowym Cell Metabolism z 4 grudnia, pozwalają dojść do konkluzji, że gdy jemy za dużo,...
Czytaj wpisObywatele Francji, a w szczególności obywatelki, nie jedzą wystarczającej ilości włókien pokarmowych, jak wynika z ankiety prowadzonej od 2009...
Czytaj wpis