dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Naukowcy z University College London i Royal Holloway zidentyfikowali specyficzne kwasy tłuszczowe, które mogą tworzyć bazę nowych leków...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 11 lat temu

Naukowcom z Virginia Tech udało się powiększyć listę źródeł kwasów tłuszczowych omega 3 o mleko. Specjaliści do spraw żywienia udowodnili, że...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 11 lat temu

Szybko zmieniające się poziomy glukozy we krwi jako odpowiedź na zjedzenie posiłku o dużej zawartości węglowodanów, to powszechnie uznany czynnik...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor: Katarzyna Pałubicka
  • 11 lat temu

Coraz chętniej sięgamy po produkty zbożowe, których nazwy brzmią nieco egzotycznie – amarantus, quinoa. A czy zdajemy sobie sprawę, jakie skarby kryją...

Czytaj wpis
diety
  • Autor: Karolina Łąkowska
  • 11 lat temu
  • 5 minut czytania

Przejadanie się lub jedzenie gdy nie odczuwasz głodu to stan, z którym do czynienia ma większość z nas. Często jest elementem naszej...

Czytaj wpis
odchudzanie
  • Autor:
  • 11 lat temu

Liczba nowo diagnozowanych przypadków raka jelita grubego rośnie w zastraszającym tempie w Stanach Zjednoczonych. Nowotwór ten dotyka ponad 150...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Jak alarmuje francuska organizacja UFC-Que choisir, suplementy diety na bazie drożdży czerwonego ryżu, kolejne magiczne pigułki, mają być...

Czytaj wpis
diety
  • Autor:
  • 11 lat temu

Francuscy deputowani debatują aktualnie nad projektem „podatku od Nutelli”, który planuje nałożenie na olej palmowy (składnik Nutelli) 300% podatku,...

Czytaj wpis
dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Zapadalność na demencję oraz spadek poznawczy, które prowadzą do choroby Alzheimera, rośnie w sposób znaczący pośród ludzi po 65 roku życia....

Czytaj wpis
skuteczna dieta
  • Autor:
  • 11 lat temu

Słynny superskładnik - rezweratrol, który znajduje się w dużych ilościach w skórce winogron i w czerwonym winie, jest znany z tego,...

Czytaj wpis

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.