Naukowcy z University College London i Royal Holloway zidentyfikowali specyficzne kwasy tłuszczowe, które mogą tworzyć bazę nowych leków...
Czytaj wpisNaukowcom z Virginia Tech udało się powiększyć listę źródeł kwasów tłuszczowych omega 3 o mleko. Specjaliści do spraw żywienia udowodnili, że...
Czytaj wpisSzybko zmieniające się poziomy glukozy we krwi jako odpowiedź na zjedzenie posiłku o dużej zawartości węglowodanów, to powszechnie uznany czynnik...
Czytaj wpisCoraz chętniej sięgamy po produkty zbożowe, których nazwy brzmią nieco egzotycznie – amarantus, quinoa. A czy zdajemy sobie sprawę, jakie skarby kryją...
Czytaj wpisPrzejadanie się lub jedzenie gdy nie odczuwasz głodu to stan, z którym do czynienia ma większość z nas. Często jest elementem naszej...
Czytaj wpisLiczba nowo diagnozowanych przypadków raka jelita grubego rośnie w zastraszającym tempie w Stanach Zjednoczonych. Nowotwór ten dotyka ponad 150...
Czytaj wpisJak alarmuje francuska organizacja UFC-Que choisir, suplementy diety na bazie drożdży czerwonego ryżu, kolejne magiczne pigułki, mają być...
Czytaj wpisFrancuscy deputowani debatują aktualnie nad projektem „podatku od Nutelli”, który planuje nałożenie na olej palmowy (składnik Nutelli) 300% podatku,...
Czytaj wpisZapadalność na demencję oraz spadek poznawczy, które prowadzą do choroby Alzheimera, rośnie w sposób znaczący pośród ludzi po 65 roku życia....
Czytaj wpisSłynny superskładnik - rezweratrol, który znajduje się w dużych ilościach w skórce winogron i w czerwonym winie, jest znany z tego,...
Czytaj wpis