Z raportu opublikowanego przez naukowców z Institute For Aging Research (IFAR) na Hebrew SeniorLife, oddziale Harvard Medical School, wynika, że nie ma...
Czytaj wpisJest przysmakiem szeroko dostępnym w Ameryce Północnej i Środkowej skąd się wywodzi. Wyglądem i trudnością rozłupania podobny do...
Czytaj wpisWedług raportu opracowanego przez Krajową Agencję Bezpieczeństwa Żywności, spożycie soli przez Francuzów spadło, lecz nadal nie jest to dawka...
Czytaj wpisNajnowsze badanie sugeruje, że probiotyki - żywe mikroorganizmy występujące w jedzeniu - są zdrowe nie tylko z punktu widzenia żywieniowego,...
Czytaj wpisBadacze z Data Mining International w Szwajcarii odkryli, że poziom cukrzycy jest niższy w krajach, gdzie pije się więcej herbaty. Być może jest...
Czytaj wpisRolą magnezu w przypadku raka interesuje się coraz więcej naukowców, ponieważ ostatnie badania wykazały, iż pierwiastek ten działa ochronnie...
Czytaj wpisAmerykanie spożywają zbyt wiele kalorii, pijąc napoje gazowane. A co z alkoholem? Okazuje się, że dorośli pijący napoje procentowe dostarczają...
Czytaj wpisWiele kobiet jak ognia boi się wykonywania ćwiczeń modelujących/siłowych. Lęk ten najczęściej jest podyktowany obawą przed nadmiernym przyrostem...
Czytaj wpisWybierz swój ulubiony smak jogurtu i ciesz się nim każdego ranka. Albowiem, amerykańska AHA (American Heart Association) właśnie przedstawiła...
Czytaj wpisCukier jest nie tylko pierwszym przyczyną nadmiaru kalorii w Stanach Zjednoczonych. Najnowsze badania pokazują bowiem, że komórki raka posilają się...
Czytaj wpis