Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Raport na koniec poniedziałku ..ups!!!😜


*1-picie co najmniej 1,5 l wody- zaliczamy 10 %

2-długość snu co najmniej 8 h-zaliczamy 10 %

3-okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 16/8 h -zaliczamy 10 %

4-brak podjadania przed snem do 4 h a w szczególności konsumpcji owoców -zaliczamy 10 %

5 brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-zaliczamy 10 %

6 podział kaloryczności posiłków S-20%/IIS10%/O30%/P10%/K20%-zaliczamy 10 %

7 Dzienna ilosc białka na poziomie 1,2 *waga-zaliczamy 10 %

8.dzienny udział kal węgli 50%--zaliczamy 10 %

9 dzienna ilosc kal białka 20%--zaliczamy 10 %

10 dzienny ilosc kal  tłuszczy30%--zaliczamy 10 %

**wsp. PAL(z wyłączeniem indywidualnych ćw.) dla:

-dla pracy biurowej-1,2

-lekkiej pracy fiz.-1,4;

-śr.pracy fiz.-1,6;

-ciężka praca fiz.-1,8

😀Raport sporządzamy na skopiowanym z arkusza GOOGLE tabelce :https://docs.google.com/spread...

😀Ustalamy zamierzoną tygodniową zwałkę kilogramów nadwagi do pozbycia się w tygodniu np. w tab. 0,6 kg oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach (oba wpisy do pól o wytłuszczonej czcionce)

😀Podpunkty "KCAL W JADLE" wyliczamy na zakładkach arkusza Google które automatycznie przesyłają wyniki na odpowiednie pola raportu

😀Po wyliczeniu robimy zrzut z ekranu (tz. print screen) - wypełnionej tabelki i po odpowiednim przycięciu "boczków" obrazka wklejamy go do naszego pamiętniczka .

Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ps jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłeego wtorku Tomek😀 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.