Dżem bez owoców i bez cukru, to mój ostatni hit :) Znów mogę jeść swoje ulubione kanapki z serkiem białym i dżemem, hurraaaa :)
Wystarczy owocowa herbata, słodzik, skrobia i żelatyna.
No i jak na słodko to koniecznie czekolada, co nie? :)
a czekoladę robi się z mleka, kakao, słodzika i żelatyny, mniam. Też w zasadzie bezkarnie można jeść. Hulaj dusza, piekła nie ma:)
i dzisiejsza kolacja... bułeczki z serkiem białym, dżemem i czekoladą
smacznego ;)
Kocham tę dietę :)
Pola789
24 marca 2019, 19:04Wszystko wygląda super tylko ja nie mogę używać żadnych słodzików. Do słodzenia tylko cukier a więc słodkie = kaloryczne ;( Ale podziwiam Twoją inwencję :)))
eszaa
24 marca 2019, 19:32ja od lat jade na słodziku, odkąd pierwszy raz robiłam tę dietę.Cukru nie tykam, chyba ze w kupnych słodyczach raz na jakis czas. Rewelacyjne rozwiązanie dla dietujacych. Szkoda, ze nie mozesz, a jakis erytrol, ksylitol?
Pola789
24 marca 2019, 19:40No właśnie wszystkie te słodziki są szkodliwe dla moich jelit i zakazane na diecie FODMAP. Ale łyżeczka cukru ma ok. 40 kalorii i używam go naprawdę niewiele. No chyba, że mi się bardzo zachce.... :)))
aska1277
24 marca 2019, 16:43No proszę, można ? Można :) Hihihihih Apetyczne :)
eszaa
24 marca 2019, 16:59ciągle odkrywam nowe zamienniki:)
NaDukanie
24 marca 2019, 06:51Już w zasadzie zapomniałam jaka ta dieta potrafi być smaczna. Ja robiłam dżem z rabarbaru :) W Irlandii można go w zasadzie kupić cały rok prawie . Widać ,że lubisz robić w kuchni różne przysmaki. Też lubię bułeczki z serkiem i dżemem :) czekolada też świetnie wygląda :)
eszaa
24 marca 2019, 11:20na Dukanie nie jemy owoców, wiec trzeba sie nakombinować zeby cos podobnego stworzyć :) Generalnie na co dzień nie lubie pichcic, ale jak sa nowe wyzwania, to mnie z kuchni nie idzie wyciagnąć.Własnie piecze sie sernik ;)
NaDukanie
24 marca 2019, 11:41Sernik Dukana uwielbiałam , zwłaszcza ten z mikrofali :)
annaewasedlak
23 marca 2019, 20:41Jestem zainteresowana czekoladą jak się ją robi?
eszaa
23 marca 2019, 21:28w połowie szklanki mleka namoczylam płaska łyżeczkę żelatyny, na jakies poł godziny, potem dodac dużą łyzke kakao, słodzik/na oko/ podgrzewac i mieszac, nie gotowac, wystudzic mieszajac co jakis czas.Strasznie mi długo tężała, ale wyszła pyszna. Mozna dodac kapke aromatu
annaewasedlak
24 marca 2019, 13:03Dziękuję pozdrawiam