Może jakaś zacofana jestem, ale sceptycznie podchodzę do nowinek i do tej pory nie zagościło w moim menu awokado. Do dziś.
W smaku jakieś bleblate, w konsystencji maziajowate, nieapetyczne, ale miałam zrobić z jego udziałem koktajl, wiec się przemogłam i dodałam.
Awokado, jogurt naturalny, banan, natka pietruszki, płatki owsiane,sok z cytryny, słodzik- wyszło coś przepysznego. Bardziej krem, niż koktajl. I o dziwo, w tej kombinacji, całkiem zniknął znienawidzony smak pietruszki Jeśli w tak smaczny sposób, mam się pozbyć obrzęków i efektywniej chudnąć, to jestem jak najbardziej na tak.
Czasem warto poeksperymentować w kuchni
wiola7706
6 grudnia 2015, 17:02ja dodaję do każdej salatki albo kaszy czy makarony czy ryżu...do wszystkiego. pycha.
123czarnula
6 grudnia 2015, 16:34Sprobuj awokado z pomidorem i cebula lub szczypiorkiem, doparaw sola, pieprzem. Ja bardzo lubie taka salatke :)
Nejtiri
6 grudnia 2015, 15:51rowniez nie przepadam za smakiem awo, ale odpowienio doprawione, w formie salatki itp staje sie dosyc smaczne. ;)
araksol
6 grudnia 2015, 12:28no nie wiem czy by mi to podeszło. Ja jednak tradycjonalistka jestem
eszaa
6 grudnia 2015, 13:11w opisanym koktajlu przeważał smak banana,więc myślę,ze by Ci smakowało.Tez podchodziłam do tego jak do jeża, bo wole to co znam
AgnieszkaKrzem
5 grudnia 2015, 20:20Ja uwielbiam..tylko pamiętajcie ma must wo kalirii;)
eszaa
5 grudnia 2015, 20:48wszystko co zrobię z awokado najpierw skonsultuje z Vitaliowymi przepisami;) wiem,ze jest kaloryczne
Kasia7111
5 grudnia 2015, 18:51Ja też awokado odkryłam dopiero na SD. Dziś miałam miec z niego mus z bananem kakao i miodem. Niestety bylo mało dojrzałe i musiałam zadowolić się owsianka. Całe życie się uczymy :-)
eszaa
5 grudnia 2015, 19:18pewnie zagości u mnie na dłużej,bo przepisy na słodkie potrawy to mój konik ostatnio:) a jest tego multum w przepisach
justagg
5 grudnia 2015, 18:48Awokado banan troche miodu rozpuszczonego w wodzie miksujemy z kakao i zajadamy "nutelle ":)
eszaa
5 grudnia 2015, 19:15nie kuś:), bo ja do słodkiego to pierwsza
paczektoffi
5 grudnia 2015, 18:40Ja uwielbiam awokado ale tylko ciemne. Robię z niego sos guacamole. Polecam maseczki z niego.
eszaa
5 grudnia 2015, 18:42właśnie czytam jak go w kosmetyce zastosować ;)
paczektoffi
5 grudnia 2015, 18:46Wg mnie najlepsza maseczka nawilżająca. :)
roogirl
5 grudnia 2015, 18:25Bo awokado samo w sobie ma kiepski smak, ale z dodatkami zyskuje :) Niektórzy też smarują tym chleb, bo to zdrowy tłuszcz nienasycony, a trochę mniej kaloryczny niż masło.
eszaa
5 grudnia 2015, 18:40oj bardzo zyskuje, mam juz pomysł na paste z jajek, z awokado;) w sumie ze swoim nijakim smakiem pasuje do wszystkiego
roogirl
5 grudnia 2015, 18:43Bo to taki trochę bufor, podobnie jak tofu.. absorbuje smaki dodatków ze swojego otoczenia jak gąbka zapachy w lodówce :)