Temat: ciasto z rabarbarem

Witam!
Ostatnio w autobusie usłyszałam przypadkiem o cieście z rabarbarem. (podobno: spód z kruchego ciasta, rabarbar pokrojony zasypany cukrem, i na górę wylewa się biszkopt). Pomyślałam, że to nie drogi, łatwy w przygotowaniu i ogólnie dobry pomysł na gest pamięci z okazji dnia jutrzejszego dla mojej mamy. Kupiłam już rabarbar.
I teraz pytanie: czy ma ktoś dokładny sprawdzony przepis na takie ciasto? Czy ktoś ma dla mnie jakieś rady?
Na kruchym ciescie będzie smaczne 
Pasek wagi
http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-smaki-dziecinstwa,nId,607774
Pasek wagi
http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/Ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami-i-kruszonka.htmla ja polecam to, tylko oczywiście zamiast śliwek rabarbar ;)

ewentualnie zrobić biszkopt i poukładać na nim kawałki rabarbaru, tylko wcześniej go nie słodzić, bo biszkopt przeciez i tak jest słodki - ostatecznie można przecież po wystudzeniu ciasta lekko je przypudrować :)
moja babcia zawsze robiła na spód kruche, później rabarbar a na wierzchu kruszonka. pycha
moja mama robi z rabarberu a na wierzchu jest kruszanka ;)_

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.