25 maja 2012, 14:00
Witam!
Ostatnio w autobusie usłyszałam przypadkiem o cieście z rabarbarem. (podobno: spód z kruchego ciasta, rabarbar pokrojony zasypany cukrem, i na górę wylewa się biszkopt). Pomyślałam, że to nie drogi, łatwy w przygotowaniu i ogólnie dobry pomysł na gest pamięci z okazji dnia jutrzejszego dla mojej mamy. Kupiłam już rabarbar.
I teraz pytanie: czy ma ktoś dokładny sprawdzony przepis na takie ciasto? Czy ktoś ma dla mnie jakieś rady?
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
25 maja 2012, 14:02
A nie przypadkiem kruche ciasto - rabarbar - i beza (zamiast tego biszkopta)? :)
Ja bym zrobiła w stylu kruszona, czyli kruche ciasto, na to rabarbar, dalej beza i na to kruszonka :)
Edytowany przez marta.g 25 maja 2012, 14:05
- Dołączył: 2012-05-08
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 4215
25 maja 2012, 14:06
Teraz przez Was będę musiała zrobić ciasto z rabarbarem!
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
25 maja 2012, 14:09
Ja zrobilam tydzien temu to:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/Ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami.html Polecam! Jest przepyszne! I do tego ladnie wyglada, jak na obrazku wyszlo.
25 maja 2012, 14:25
KotkaPsotka napisał(a):
Ja zrobilam tydzien temu to: http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/Ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami.html Polecam! Jest przepyszne! I do tego ladnie wyglada, jak na obrazku wyszlo.
ale narobiłas mi smaka;) upiekę to ciasto w przyszłym tygodniu,wygląda bombowo;) dzieki za nowy przepis;) bo zawsze rabarbar używałam do ciasta drożdżowego;)
25 maja 2012, 14:27
A tak odbiegając od tematu ja będę niedługo robić to ciasto:)
http://dariaanna.blog.onet.pl/Ciasto-Maxi-King,2,ID436086844,n
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
25 maja 2012, 14:27
pin23 napisał(a):
KotkaPsotka napisał(a):
Ja zrobilam tydzien temu to: http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/Ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami.html Polecam! Jest przepyszne! I do tego ladnie wyglada, jak na obrazku wyszlo.
ale narobiłas mi smaka;) upiekę to ciasto w przyszłym tygodniu,wygląda bombowo;) dzieki za nowy przepis;) bo zawsze rabarbar używałam do ciasta drożdżowego;)
Pycha bylo tylko uwazaj bo jest niebezpieczne-jest takie puszyste i leciutkie ze wcinasz jeden za dugim;>
25 maja 2012, 14:29
jeszcze mogę sobie pozwolić;) dietę zacznę po urodzeniu synka;)
25 maja 2012, 14:32
KotkaPsotka napisał(a):
pin23 napisał(a):
jeszcze mogę sobie pozwolić;) dietę zacznę po urodzeniu synka;)
szczesciara ;>
hehe ale potem ta męka z dietą-na nowo;D