- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
5 kwietnia 2012, 14:11
Czy ktos wie moze czy mleko gotowane skondensowane w puszce(konkretnie to mam na mysli):

to to samo co masa kajmakowa?Bo juz nie wiem nic z tego:-/
- Dołączył: 2010-10-04
- Miasto: Nieznano
- Liczba postów: 5421
5 kwietnia 2012, 14:20
pieczesz mazurka? ^^ ja też kupiłam mase taką gotową do mazurka...
5 kwietnia 2012, 14:29
tak to masa kajmakowa :) pyyyyycha :P
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
5 kwietnia 2012, 14:35
Ugotować to i chyba mozna
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
5 kwietnia 2012, 14:37
apssik tak,dokladnie bede piec mazurka i nie bylam pewna czy to juz ta masa kajmakowa jest w srodku czy trzeba to zmiksowac np z alkoholem i maslem.Dzieki za odpowiedzi :)
5 kwietnia 2012, 14:45
nie wiem co to jest masa kajmakowa, ale to jest zwykła krówka, mam ją w szafce, daję zawsze do 3bita, pycha!
- Dołączył: 2012-04-02
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 577
5 kwietnia 2012, 14:55
tak, ale masę kajmakową chyba gotuje się krócej, by nie zrobił się karmel ;)
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
5 kwietnia 2012, 14:57
60days napisał(a):
tak, ale masę kajmakową chyba gotuje się krócej, by nie zrobił się karmel ;)
To juz jest ugotowane mleko.
5 kwietnia 2012, 14:58
tego sie nie gotuje,
do miksera wrzucasz masło ok 1 kostki(ja wole pół) i miksujesz z tym co w puszcze... masz gotowy krem...
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
5 kwietnia 2012, 15:00
jagoa napisał(a):
tego sie nie gotuje, do miksera wrzucasz masło ok 1 kostki(ja wole pół) i miksujesz z tym co w puszcze... masz gotowy krem...
Wiem,ze tego sie nie gotuje.Tylko jedni pisza,ze to juz gotowa masa np do mazurka czy wafli,a inni znowu,ze trzeba zmiksowac z maslem i alkoholem...I ja juz nie wiem jak zrobic.