Temat: Dukan 20.09.1010

Witam.Dzis zaczynam diete Dukana,jezeli ma ktos ochote sie przylaczyc,zapraszam.
 fajne jesteście:)
Pasek wagi

no Christii ja jestem gotouje obiad

 

Marzy mi sie ze jutro zobacze 5 z przodu wiec za duzo nie zjem ha ha ha
A ja zauważyłam, że im więcej jem , tym więcej spada.
Dziś pochłonęłam :
Rano 3 placki z sałatką z makreli z musztardą , kawę z mlekiem 0,5 %.
Na obiadek było udko z korniszonem, i 2 pozostałe placki z filetem z indyka - wszystko popite szklanką coli light,a teraz jestem po 15 dag wątróbki usmażonej z cebulką i korniszonku. Na  deserek zrobiłam sobie 1/4 kostki sera białego beztłuszczowego z połową danio.  

Befcia miło Cię zobaczyć . . Na buźce baaardzo schudłaś. Widzę , że i ty zmagasz się z "drugą brodą"? Ja nie wiem, czy to taki wiek, czy te dodatkowe kg. tak jakoś dziwnie się układają? Czy to dziedziczne... Za cholerę się jej nie mogę pozbyć. 

christii heheh  no baaaaa....


Młodemu chyba już lepiej, choć już drugą noc z rzędu śpi ze mną i płacze przez sen. Dziś jakiejś głupawki dostał i z byle czego obydwoje ryjemy.
Pasek wagi
> no Christii ja jestem gotouje obiad  

co masz dziś dobrego? 
Pasek wagi
Just Filet z kury nadziewany serem plus moje ulubione korniszony pol sloika :-) zartowalam tylko 3 sztuki i to male i duza szklana coli light :-)
Młody dostał tyle słodyczy , że .... nie wytrzymałam.  Zjadłam 2 kawałki czekolady, 3 ptasie mleczka . Zgrzeszyłam raz a konkretnie.  I jak tu to teraz spalić jak chłop na noc do pracy wybywa? 
Ta @ jest okropna.  Ale co tam, raz na jakiś czas ....

befcia a jakim serem to nadziewasz? Białym beztłuszczowym ? Wiejskim? Plus przyprawy?
Narobiłam w lecie tyyyle korniszonów, pikli w musztardzie i łagodnych ... dziś zaglądam do szafki a tam pusto. Hmmm... Myszy mamy w domu.
Pasek wagi

Just takie ale grzeszki nie zaszkodza przeciez to ma byc przyjenosc  a nie horror ja przez weekend zjadlam 4 kawaly ciasta i nie mam wyrzutow przeciez przez 2 dni nie przytyje 5 kg ?   Przeciez to tylko drobne odstepstwa a potem dalej przykladnie dukamy wiec i kiloski beda znikac. Just ja robie cos takiego:

 Składniki na 2-3 osoby

ok 60-70 dkg filetu z indyka
ok 125 dkg chudego twarogu (pół małej kostki)
1 mała cebula
1 mały jogurt naturalny (jako sos)
przyprawy:
odrobina soli
papryka słodka
przyprawa do kurczaka
pieprz ziołowy
koperek w proszku lub zwykły
zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Twaróg przyprawić ziołami prowansalskimi po czym włożyć do lodówki na ok 10-15 minut
W tym czasie filet z indyka przeciąć tak, by powstała kieszonka
Przyprawić go powyższymi przyprawami bez ziół prowansalskich (już doprawiliśmy nim twarożek)
Gotowym twarogiem nafaszerować nasz filet i "zamknąć" tak by podczas pieczenia nie wypłynął ser. Można użyć wykałaczek.
Na wierzch filetu ułożyć pokrojoną w plastry cebulę.

Piec w rękawie ok 1h /180 stopni w piekarniku

Gotowe mięso podaję z jogurtem naturalnym posypanym koperkiem zwykłym lub w proszku.

A co do korniszonow to juz niedlugo moje sie skoncza i  bedzie klapa ale coz jeszcze te z Biedronki mi smakuja i  bedzie musialo mi to wystarczyc do nastepnego roku bo sloik to potrafie sama zjesc za 2 dni .:-)))

Słyszałam już gdzieś o tym przepisie , ale jeszcze nic takiego nie robiłam. Dzięki befcia, zrobię sobie kiedyś. A pierś z kurczaka też może być, nie?

Po tych słodyczach jakiegoś kaca moralnego mam. Też tak miałaś?

Edit : Doczytałam , że ty z piersi z kurczaka robiłaś, więc może być.

Pasek wagi
Muszę Was częściej odwiedzać bo ostatnio jakoś sobie odpuściła. Ta zbliżająca się @ wykończyła mnie i pożarłam tyle słodyczy i różnych różności, że masakra. Wreszcie dziś przyszła i może da mi spokój i te smaki przejdą. Chyba poczułam małe zmęczenie dietą i zaczęłam pożerać wszystko co się nie rusza i nie ucieka. Ale od jutra postanawiam poprawę i postaram meldować się codziennie bo wtedy lepiej mi idzie.
Waga pewnie przez ten weekend poszła ostro w górę -aż strach na niej stanąć, ale do piątku biorę się za siebie i musi!!! wrócić do poziomu sprzed tygodnia.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.