8 sierpnia 2010, 11:01
6 września 2010, 11:51
6 września 2010, 14:00
6 września 2010, 14:58
6 września 2010, 15:11
Edytowany przez 6 września 2010, 15:18
6 września 2010, 15:12
Edytowany przez 6 września 2010, 15:18
6 września 2010, 17:04
6 września 2010, 17:05
6 września 2010, 17:06
Dla zorci i innych postanowiłam dziś na obiadek zrobić ten przepisik co podawała link zorcia troche po swojemu bo nie smaże ale dusiłam wszystko razem, czyli przepis na CUKINIE FASZEROWANA MIĘSKIEM
DO GARKA WRZUCIŁAM
- MIĘSKO MIELONE Z INDYKA 500G -660 KALORII
-CEBULA POKROJONĄ W KOSTKE 100G-36 KALORII
-PAPRYKE ZIEONĄ W KOSTKE 100G- 16 KALORII
PIECZARKI W KOSTKE 150G- 27 KALORII
PIETRUSZKE ZIELONĄ POSIEKANA 20G- 8 KALORII
KONCENTRAT POMIDOROWY 8G- 13 KALORII
CZOSNEK ZABEK - 4 KALORIE
PRZYPRAWY DO SMAKU
TO WSZYTSKO PODDUSIŁAM W GARKU BEŻ DODAWANIA OLIWY, OLEJU JEDYNIE PODLEWAJĄC WODĄ ABY SIĘ NIE PRZYWARŁO NIE MOZE ZOSTAĆ ZA WIELE SOKU JAK BEDZIEMY TO WKŁĄDAĆ DO CUKINI
CUKINIE PRZEKRAJAMY NA POLOWE I WYJMUJEMY NASIONA ŁYŻECZKĄ ROBIMY TZW : ŁÓDECZKI
TEJ CUKINI MIAŁAM 780G CZYLI 140 KALORII
NA PRZYPRAWY POLICZYŁAM JAKIEŚ 18 KALORII
RAZEM WSZYTSKO MA 950 KALORII MI WYSZŁO 8 POŁÓWEK JEDNA POŁÓKA MA 118 KALORII
DALEJ TE ŁÓDECZKI ZALEWAMY WRZĄTKIEM OSOLONYM I TRZYMAMY OK 15 MINUT JAK MIĘSKO SIĘ DUSI W WODZIE ABY PÓŹNIEJ ZA DŁUGO NIE PODPIEKAŁO SIĘ W PIEKARNIKU
ODLEWAMY WODE I ŁÓDECZKI NAPEŁNIAMY FARSZEM Z GARKA
ZAPIEKAMY JA MĘŻOWI POSYPAŁAM SERKIEM MOZZARELLĄ A SAMA BEZ PYCHA
Wiem dziewczyny na okretke pisałam ale jest proste do zrobienia osobiście POLECAM
6 września 2010, 17:08
ZAPOMNIAŁAM DODAC ZE WKŁADAJĄC DO PIEKARNKA SKROPIC PAROMA KROLPAMI OLIWY JAKIEŚ 5G 33 KALORIE