Popsute, nadgnite jabłka czy pomidory to najczęściej ‘odkrawane’ produkty, które po małej operacji nożem trafiają do naszego brzucha. Czy wystarczy...
Czytaj wpisRyż brązowy, biały, a może dziki? Każdy z nich znajdzie liczne zastosowania w kuchni. Który jednak jest najzdrowszy i najbardziej...
Czytaj wpisOdchudzanie się z początkiem wiosny to doskonały pomysł! Twoje ciało nabiera wigoru, poprawia się samopoczucie, budzi się z zimowego letargu....
Czytaj wpisAntybiotyki na bakterie działają znakomicie. Niestety niosą ze sobą skutki uboczne i zabijają przy okazji korzystną mikroflorę jelit. Co gorsze...
Czytaj wpisZamrażanie to bardzo wygodna i jedna z bezpieczniejszych metod przechowywania żywności. Czy jednak bezkarnie możemy przetrzymywać miesiącami...
Czytaj wpisRozciąganie powinno stanowić nieodłączny element każdego prawidłowo przeprowadzonego treningu. Warto jednak pamiętać o tym, że przyniesie ono wymierne...
Czytaj wpisJedzenie w pojedynkę nie musi oznaczać podjadania przekąsek przed telewizorem, zapychania się zupkami chińskimi czy podgrzewania dań gotowych. Z...
Czytaj wpisZdrowe jedzenie vs niezdrowe, to cel badań naukowców z NutriCoDE. Na przestrzeni 20 lat przeanalizowali nawyki żywieniowe osób dorosłych w 187...
Czytaj wpisNadmiar soli w diecie niszczy naczynia krwionośne, serce, nerki i mózg, nawet jeśli ciśnienie pozostaje w normie. Nowe badania odsłaniają...
Czytaj wpisLiraglutyd przyspiesza odchudzanie. Taki wniosek płynie z badań nad otyłością przedstawionych na konferencji Towarzystwa Endokrynologii w San...
Czytaj wpis