8 lipca 2016, 23:41
Mając ustawione wszystkie posiłki różne w ciągu tygodnia, kilka razy wydawało mi się, że jednak już gdzieś ten przepis widziałam w bieżącym tygodniu - i w końcu mając ten sam posiłek na śniadanie w dwóch kolejnych dniach dotarło do mnie na czym polega ich różnica - otóż w jednym śniadaniu mam wykorzystać 4 g szczypiorku i przypraw, a w drugim 2 g. Powalająca różnica. Oba są traktowane oczywiście jako zupełnie inne dania, jedno nawet mam zaznaczone, że je polubiłam, drugie nie. Może da się to jakoś poprawić? Tak drobne różnice w proporcjach przy tych samych składnikach chyba nie mają szczególnego wpływu na cokolwiek. To samo tyczy się porcji - jeśli coś mam na drugie śniadanie i to polubię to jeśli pojawi się to samo danie w trochę mniejszej porcji, np. jako przekąska, to okejka już nie jest zielona.
28 lipca 2016, 10:23
Dziękuję za zwrócenie uwagi na te techniczne szczegóły.