- Dołączył: 2011-03-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 170
8 maja 2012, 22:00
Od niedawna mieszkam w Poznaniu, to ponoć szparagowa stolica polski. Kupiłam więc pęczek, obrałam grupo, odkroiłam końcówkę( te twardą) i na parę wszystko ładnie, pięknie. Tylko wyszły mi strasznie gorzkie, nie do jedzenia. TO był mój pierwszy raz.
Co zrobiłam źle??
8 maja 2012, 22:08
kupuję szparagi cienkie nie grube i gotuję w wodzie lekko osolonej, jeszcze nie zdarzyło mi się aby wyszły gorzkie.
Moim zdaniem zrobiłaś dobrze, może po prostu trafiłaś na kiepskiej jakości szparagi
na parze nie gotuję.
- Dołączył: 2011-03-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 170
8 maja 2012, 22:16
Moje były grube, białe. Podejrzewam, że mogły być stare.
- Dołączył: 2006-02-21
- Miasto: Jeddah
- Liczba postów: 147
9 maja 2012, 09:35
ja czesto kupuje sredniej grubosci.. i gotuje w wodzie... zle trafilas po prostu... a stare nei byly ;) one czasami maja taki smak...