6 maja 2012, 14:55
Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na spód do tarty ? Chciałabym , żeby był zdrowy i w miare niskokaloryczny (chce zjeść więcej :D ),ale kompletnie nie znam się na gotowaniu.Ciągle widze przepisy z olejem a nie mam pojęcia czym go zastąpić ;)
6 maja 2012, 14:59
Spód do tarty musi mieć w sobie tłuszcz, taki urok kruchego ciasta:) Dziwię się tylko, że znalazłaś przepisy z olejem, zwykle kruche robi się na maśle lub margarynie.
6 maja 2012, 15:01
5kgdowakacji napisał(a):
Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na spód do tarty ? Chciałabym , żeby był zdrowy i w miare niskokaloryczny (chce zjeść więcej :D ),ale kompletnie nie znam się na gotowaniu.Ciągle widze przepisy z olejem a nie mam pojęcia czym go zastąpić ;)
też bym była tym zainteresowana :)
- Dołączył: 2009-12-27
- Miasto: Xx
- Liczba postów: 1700
6 maja 2012, 15:43
Możesz spróbować zamienić margarynę na jogurt naturalny (oczywiście w tym wypadku nie 0% tłuszczu), cukier na słodzik, mąkę pszenną na tą typu 1750. W smaku na pewno nie będzie taka sama jak typowa, ale coś kosztem czegoś :)
6 maja 2012, 15:51
MaryLynnette napisał(a):
Możesz spróbować zamienić margarynę na jogurt naturalny (oczywiście w tym wypadku nie 0% tłuszczu), cukier na słodzik, mąkę pszenną na tą typu 1750. W smaku na pewno nie będzie taka sama jak typowa, ale coś kosztem czegoś :)
Zupełnie bez tłuszczu na 100% nie wyjdzie niestety.... Te 2% tłuszczu z jogurtu nie robią absolutnie żadnej różnicy.