- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
5 listopada 2011, 08:23
Lubiecie? Bo ja bardzo
wczoraj robiłam makrelę z jajkiem i cebulką, zawsze dodaje sporo masła tym razem oddzieliłam połowę i moją porcję zblenderowałam, dzięki temu nie byla sucha tak więc to moje małe odkrycie. Wyszło pysznie! Reszta zajadała się wersją z masłem ale to chudziny więc im nie zaszkodzi (no i tym bardziej mam problem z jedzeniem bo mamy różne cele dietowe)
- Dołączył: 2011-08-06
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 227
5 listopada 2011, 19:53
awokado, 1łyżeczka soku z cytryny pół ząbka czosnku - pyszne :)
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
5 listopada 2011, 21:09
250 g twarogu (chudy, półtlusty), 1 makrela, szczypiorek, mały jogurt naturalny, sól, pieprz, może być koncentrat pomidorowy
twaróg, czosnek, dużo koperku, starty ogórek, papryka
Twaróg, jogurt, banan, cynamon
Fasolka (ciecierzyca, ale też mogą być ugotowane brokuły), czosnek, oliwa, coś ostrego, może być pasta sezamowa i sok z cytryny
- Dołączył: 2011-08-06
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 227
5 listopada 2011, 21:36
makrela w pomidorach + twaróg + natka pietruszki
5 listopada 2011, 23:01
ja ostatnio odkryłam paste z chudego twarogu i oleju lnianego- jak sie ma dobry blender to wychodzi cos a'la majonez, dla mnie nawet lepsze.
a jak sie chce orginalniej to dowolne przyprawy, dodatki- ja ost dosałam duuuuzo orzechów zmielonych, troche oregano i kminku
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
6 listopada 2011, 08:18
Mmm.. wszystko będzie wypróbowane, nooo prawie wszystko :) mniam! Właśnie blenderem fajna konsystencje się uzyskuje, taką majonezowatą i mokrą
![]()
staram się nie dodawać już masła.