> szpinak po rozmrożeniu i odsączeniu na surowo
> wymieszać dokładnie z kubeczkiem jogurtu
> naturalnego, poddusić na bardzo malutkim ogniu
> często mieszając, posolić, popieprzyć, dodać
> szczyptę gałki muszkatułowej i rozmarynu (
> opcjonalnie ) , nadal dusić od czassu do czasu
> mieszając. Wlać sok z połowy cytryny, dosolić
> jeśli zajdzie taka potrzeba. Zetrzeć na tarce pół
> sera lazur ( dodaję jeszcze parmezan i łyżkę
> ricotty ), dokładnie wymieszać. Czosnek- 3, 4
> ząbki zmiażdżyć, drobno posiekać , podsmażyć na
> rozgrzanej oliwie ( łyżeczka ) około minuty (
> mieszając ) , dodać do szpinaku. To baza. Teraz
> albo mięso mielone, podsmażone według gustu, albo
> polędwiczka indycza, pokrojona w kawałeczki i
> przyprawiona i podsmażona na niewielkiej ilości
> oliwy, albo pieczarki... opcji jest wiele :)
> Wymieszać z bazą, ryżem pełnoziarnistym lub
> makaronem z mąki durum , posypać garstką orzechów
> włoskich ( używam piniowych- świetnie się
> komponują ) i smacznego :)
i to naprawdę ma mało kcal ? ;) Całkiem niezły przepis ... Tylko ciekawe ile kcal ;)