- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1570
22 października 2011, 10:06
Dobry :)
Jak w temacie, znacie może jakieś fajne przepisy na pasztet warzywny? może jakieś wasze innowacyjne? bo robiłam ich już sporo ale chyba żaden nie sprostał moim oczekiwaniom ;p
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
22 października 2011, 10:13
o ja się dołączam
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
22 października 2011, 10:43
ja znam (i robię) sojowo - pomidorowy i wielowarzywny z soczewicą i ryżem
- Dołączył: 2011-10-21
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 967
22 października 2011, 10:56
Sayonara to poprosimy o przepis!!!!!
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
22 października 2011, 11:49
ale na który??
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1570
22 października 2011, 14:11
Na wszystkie najlepiej ;D
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
22 października 2011, 16:10
300 g selera lub brukselki
150 g marchwi
50 g pietruszki
150 g cebuli
300 g pieczarek
150 g soczewicy
100 g ryżu
por
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka sosu sojowego
majeranek
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
sól i pieprz
soczewicę, warzywa i ryż ugotować w małej ilości wody (a najlepiej na parze), pieczarki i pora usmażyć na oliwie
wszystko zmielić, doprawić i dokładnie wymieszać
piec ok. 1 godziny w 200 stopniach
a tu link do
pasty sojowej - Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Azerbejdżan
- Liczba postów: 23061
23 października 2011, 09:37
Pasztet z selera
Pyszny pasztet,warto poświęcić trochę
czasu na przygotowanie.Doskonały dodatek do chleba,ale też jako drugie
danie obiadowe z ulubioną surówką.
Składniki:1
duży seler,0,5 kg pieczarek,2 duże cebule,pół szkl. bulionu
wegetariańskiego,,2 jajka,pół szkl bułki tartej,sól pieprz
ziołowy,majeranek,można dodać rozgnieciony czosnek 1 ząbek
Wykonanie:seler
umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pieczarki umyć i też
zetrzeć na tarce,podlać bulionem i udusić pod przykryciem /ok.30 min/
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce oleju
wymieszać składniki dodać 2 żółtka ,bułkę tartą ,przyprawy/do smaku/
z
białek ubić pianę i wymieszać z masą.Jeśli masa będzie za rzadka dodać
jeszcze bułkę tartą.Wysmarować foremkę olejem i obsypać otrębami piec w
nagrzanym piekarniku 45 min /180 st./
Smacznego!
kilka innych przepisów znajdziesz tutaj
http://vitalia.pl/forum47,63669,0_Nasze-przepisy-wegetarianskie-i-weganskie.html Edytowany przez Diamandka 23 października 2011, 09:38