11 października 2011, 21:52
prosze o przepis
- Dołączył: 2009-12-22
- Miasto: Oleśnica
- Liczba postów: 113
13 października 2011, 12:57
a z mascarpone nie jest za "mdły" Jutro robię - nie ma, naszła mnie chęć na makaron ze szpinakiem.
- Dołączył: 2009-03-25
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3410
13 października 2011, 14:33
podziel sie przepisem jaki zrobilas i opinia;)
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto:
- Liczba postów: 504
14 października 2011, 20:38
> W internecie jest ich pełno
> google nie gryzą.
po to jest ten dział zey pytać, podawac przepisy.
14 października 2011, 22:37
a moze to ?
Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym
Składniki
makaron cannelloni
- opakowanie mrożonego szpinaku
- kostka fety
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- jajko
- pieprz
- 2 duże pomidory
- 20 dag sera żółtego
Etapy przygotowania
1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.
2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.
4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.
5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.
Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.