- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
6 października 2011, 18:20
6 października 2011, 18:32
ja bym zamiast bulki dala otreby a zamiast sera zoltgo serek wiejski :D no chyba ze jakis niskotluszczowy i troche :)
- Dołączył: 2011-10-06
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 161
6 października 2011, 18:33
Wiesz
teoretycznie frittata ma około 400 kcal - według wujka Googla
:) wiec zależy ile porcji zjeść :)
W wersji ze szpinakiem jeste rewelacyjna :)
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
6 października 2011, 18:35
swietny pomysl z ta zamiana na otreby i serek wiejski:) a co do szpinaku to az wstyd sie przyznac ale nigdy nie jadlam, jak smakuje?:)
- Dołączył: 2011-10-06
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 161
6 października 2011, 18:41
Hmm
szpinak według mnie to takie lepsze wydanie rukoli albo
jarmużu(odmiana szpinaku czy czegoś takiego) Tarta ze szpinakiem
jest rewelacyjna ale nie wiem czy jak zastąpię mąkę - z której
dziś zrezygnowałam – otrębami to kruche ciasto mi wyjdzie takie
samo?
6 października 2011, 18:42
no dokladnie takie samo nie wyjdzie :) kruche bedzie troszke inny smak ale dobre :D a szpinak lubie ale jak po swojemy przyprawie duzo czosnkuuu ;D
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
6 października 2011, 18:43
mozesz uzyc maki z otrebami w proporcji pol na pol, ja tak robie
6 października 2011, 18:44
albo make razowa ;D
- Dołączył: 2011-10-06
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 161
6 października 2011, 18:49
Przydał by mi się dobry przepis na "kruche ciasto" – odnalezienie
idealnego substytutu – Bezcenne
Edytowany przez Happynness 6 października 2011, 19:04
6 października 2011, 19:12
a ja zamiast serka wiejskiego (który nie pasuje mi w zastępstwie sera żółtego) dała mozzarellę light