- Dołączył: 2011-01-06
- Miasto: Snopków
- Liczba postów: 101
6 stycznia 2011, 17:42
Jak zmniejszyć kaloryczność kotletu schabowego?
Zazwyczaj obtacza się w jajku,mące,bułce i na patelni z tłuszczem smaży to daje ok. 450 kcal chyba
a sam schabowy bez panierki ma 112 kcal na podstawie ilewazy.pl
a gdybym tak np. obtoczyła w samym jajku i na patelni teflonowej usmażyła? dobry byłby?;)
macie jeszcze jakieś sprawdzone przepisy jak można go zmienić?
albo np. bardzo go tak rozbić, do srodka włożyć kawałek pomidora, zawinąć i obsmażyć na teflonie? albo zawinąć i obsmażyć na teflonie też w jajku? co wy na to?
- Dołączył: 2010-10-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2868
6 stycznia 2011, 17:43
na parze,ja robię tak każde mięso i białko,od ryby,po pierś z kurczaka,kotlety mielone i schabowe kończąc.
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
6 stycznia 2011, 17:44
w otrębach też można.
obtocz w białku
i usmaż na teflonie ale przynajmniej z łyżką tłuszczu.
6 stycznia 2011, 17:50
Przygotuj marynatę z jogurtu i przypraw dowolnie. Zanurz w nij kotlety i odstaw do lodówki na minimum godzinę.
I upanieruj w sezamie, płatkach migdałów, płatkach kukurydzianych jeśli lubisz, możesz dosypać tartego parmezanu do panierki. Swietnie sprawdzają się też otręby owsiane. I... do piekarnika :)
- Dołączył: 2010-05-21
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1385
6 stycznia 2011, 18:00
Ja ogólnie nie przepadam za schabowym - wolę schab ugotować.. lub zapiec :) smażona to tylko pierś z kurczaka. Polecam schabik z groszkiem i marchewką, oczywiście gotowany:)!
6 stycznia 2011, 18:05
sripped ale mi narobiłaś apetytu :) Brzmi pysznie, choć o tej porze wszystko brzmi mi pysznie :D
6 stycznia 2011, 18:34
obtocz w płatkach kukurydzianych ;) przepis od dietetyczki