- Dołączył: 2011-01-04
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 13
4 stycznia 2011, 22:08
Mam ogromną ochotę na makaron;D
kupie jutro pełnoziarnisty i mam ochotę zjeść:
makaron brokuły cebula czosnek sól i świeżo zmielony czarny pieprz śmietanka 18%
Makaron ugotować. Brokuły podzielone na rożyczki ugotować w lekko osolonej wodzie, gdy będą miekkie przelać zimną wodą, zachowują w ten sposób zielony kolor. Cebulkę i czosnek przesmażyć i wlać śmietankę. Przyprawić i dodać brokuły. Sos wylać na makaron. Można posypać parmezanem.
____
szklankę albo trochę więcej ugotowanego makaronupełnoziarnistego, zamiast śmietany jogurt naturalny i bez sera.
co o tym myślicie;>?, czy mogłabym ze śmietaną np. 12%[mam w domu;p], i z normalnym makaronem penne czy lepiej pełnoziarnisty?
fakt w sumie na diecie już nie jestem, ale nadal chcę jeść lekkie dania,że tak powiem.
4 stycznia 2011, 22:12
Raz na jakiś czas jak zjesz to nic Ci się nie stanie :)
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
4 stycznia 2011, 22:13
Ja myślę, że dobre... Dla mnie dobre wszystko co ma brokuły
![]()
.
4 stycznia 2011, 22:22
Ja jutro na obiadek mam brokuły z ryżem tylko :( mm i zjadłabym sobie ryż z warzywami z przyprawą curry :P
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3979
4 stycznia 2011, 22:31
A gdzie białko zwierzęce?
Dodaj to tego filet z kurczaka, rybę, jajko, albo chociażby ser.
- Dołączył: 2010-10-26
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 446
4 stycznia 2011, 22:32
brzmi smakowicie, robiłaś juz kiedyś ten przepis? Dobre wyszło?
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
5 stycznia 2011, 11:42
ja robię bardzo podobnie:)
ale zamiast śmietanki jogurt grecki albo zwykły naturalny czy po prostu serek wiejski (fajnie się ciągnie po zapieczeniu, jak żółty) i daję do tego tuńczyka z puszki (żeby białaczko było)
daję dużo czosnku i koper,ale cebuli już nie
Edytowany przez malalady 5 stycznia 2011, 11:43
- Dołączył: 2010-01-07
- Miasto: Moja Wioseczka
- Liczba postów: 1693
5 stycznia 2011, 12:25
> ja robię bardzo podobnie:)ale zamiast śmietanki
> jogurt grecki albo zwykły naturalny czy po prostu
> serek wiejski (fajnie się ciągnie po zapieczeniu,
> jak żółty) i daję do tego tuńczyka z puszki (żeby
> białaczko było)daję dużo czosnku i koper,ale
> cebuli już nie
TUŃCZYK? zawsze byłam ciekawa jak to połączenie smakuje ale nie mam odwagi spróbować
- Dołączył: 2010-05-24
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 32
5 stycznia 2011, 12:25
Ale mi narobiłaś apetytu! ;)