- Dołączył: 2009-05-24
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 314
15 listopada 2010, 20:37
wiem że były już tematy o budyniu ale takiego nie znalazłam.
Otóż, jak waszym zdaniem powinnam liczyć kalorie, jeśli zmiast dać 0,5 l mleka daje tylko 250 ml a wsypuje cały proszek?
Ile taki budyń może mieć kcal? Zjadam cały, a lubię taki bo bardzo gęsty jest
Dziekuje za odpowiedzi :*
15 listopada 2010, 20:42
Tyle samo, co normalny budyń minus kaloryczność mleka w 250 ml...
- Dołączył: 2010-09-20
- Miasto: B
- Liczba postów: 4650
15 listopada 2010, 20:46
dokładnie ;) przecież to nic trudnego, sama matma ;)
15 listopada 2010, 20:48
świetna dupka ale z matmą widze ciężko ;)
- Dołączył: 2009-05-24
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 314
15 listopada 2010, 20:48
ale kaloryczność budyniu jest podana na 4 porcje a z tego tyle nie wyjdzie....
- Dołączył: 2010-05-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 541
15 listopada 2010, 20:51
przykro mi,wywalasz tylko 250ml mleka...
- Dołączył: 2010-02-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5262
15 listopada 2010, 20:58
dziewczyny dobrze pisza. jak masz podana kalorycznosc na 4 porcje (i sama zjadasz caly budyn), to od sumy ich kalorycznosci odejmujesz kalorycznosc 250ml mleka
.ilosc proszku ktorą zjesz bedzie taka sama.
Edytowany przez puszek. 15 listopada 2010, 20:59
- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Na Uboczu
- Liczba postów: 1236
15 listopada 2010, 21:12
marlena756 dziewczyny piszą bardzo dobrze tutaj nie liczy się ilość porcji ale bardziej zawartość tzn może trochę Ci wyjdzie mniej jeżeli dodasz mniej cukru niż zalecane jest na te 4 porcje lub wogle go unikniesz wtedy na pewno będzie jeszcze lepiej ale ogólnie średnio sam proszek to 50 g czyli jakieś 170 kcal ( liczy się ok , że taki proszek to 340 kcal na 100 g) do tego mleko 250 ml te najmniej % to wmieścisz się w jakiś 100 kcal to już 270 kcal no i jak dodasz np 20 g cukru to będzie 80 kcal czyli razem 350 , jasne?
- Dołączył: 2009-05-24
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 314
16 listopada 2010, 13:34
cukru zamiast 3 łyżek, daję łyżeczkę. :)
jasne, dzięki :)