- Dołączył: 2010-01-03
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 535
19 lutego 2010, 20:54
Czy któraś z Vitalijek stosuje sposób żywienia Montignac?
mam nadzieję, że nie jestem tu sama...
opiszmy przygodę z Montignac, efekty, zalety i wady...
Czekam na wasze wpisy:)))
- Dołączył: 2010-01-03
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 535
5 stycznia 2011, 21:35
chyba na oko, bo to takie makaronowe wychodzi chyba? jak byłam mała to piekłam takie u babci na kuchni węglowej tylko z białej mąki...
5 stycznia 2011, 22:10
Dobry wieczor :)
Czy moge sie do Was dolaczyc? Od 1 stycznia grzecznie na czystym MM. Ide Was troche poczytac.
- Dołączył: 2009-12-26
- Miasto:
- Liczba postów: 326
5 stycznia 2011, 22:13
Te ciasto robie na oko...zeby byla taka kulka ..nie moze przyklejac sie kleic.....potem wkladam na noc do woreczka ...zeby ne wyschlo.Jak bedzece walkowac te ciast trzeba troche z maka walkowac bo moze se kleic do walka. No i nie zapomnijcie troszke przycskac ...jak bedziecie prazyc go na patelni...wtedy takie banki powietrza powinny sie w srodku wytwarzac ..ten chleb i tak bedze cienki jak jak nalesnik ale to dobra alternatywa jak chleba takiego prawdziwego ne mozna dostac...tak mysle.
A ten serek topiony dalam do chleba bo gdzies tak przeczytalam ze rano mozna chcleb z serkiem topionym....moze mi sie cos pokrecilo.....
Edytowany przez peppapig 5 stycznia 2011, 22:15
5 stycznia 2011, 22:16
Peppapig a czemu sama chleba nie pieczesz? Przeciez to takie proste.
- Dołączył: 2009-12-26
- Miasto:
- Liczba postów: 326
5 stycznia 2011, 22:20
Wiem ze proste..ale nie mieszkam w polsce i ciekzo mi tu dostac np.make zytnia na zakwas.....a to chyba podstawa
5 stycznia 2011, 22:24
No ja tez poza granicami kraju ale u nas maka zytnia w kazdym markecie. A na drozdzach probowalas?
- Dołączył: 2009-12-26
- Miasto:
- Liczba postów: 326
5 stycznia 2011, 22:26
Juz nawet myslalam zeby mi tescowa troszke tej maki podeslala ..i chcetnie bym sprobowala......bo mam juz dosyc tutejszego tostowago chleba.
A czy ta zupka fasolowa byla ok na obad..dodam ze byla z kielbasa.....koncentratem pomidorowym ... i brokulami (bo ja kocham brokuly)
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto:
- Liczba postów: 13885
5 stycznia 2011, 22:30
pepa jutro sprobuje :)
zaraz ide robic ta "kulke" na chleb :)
o serku topionym rano pierwsze slysze monti pisze ze w serkach topionych sama chemia i tluszcz jest ;/
5 stycznia 2011, 22:31
Jaka fasola? Bo szparagowa mozna do wegli i tluszczy ale jesli inna to juz raczej tylko wegle. A kiebasa to z pewnego zrodla? Bo te sklepowe to zwykle nafaszerowane nie wiadomo czym.
5 stycznia 2011, 22:33
> pepa jutro sprobuje :) zaraz ide robic ta "kulke"
> na chleb :) o serku topionym rano pierwsze slysze
> monti pisze ze w serkach topionych sama chemia i
> tluszcz jest ;/
Zgadza sie, serkow topionych nam nie wolno bo nic dobrego w nich nie ma