Lubimy słodki smak, dlatego producenci często dosładzają swoje produkty. Coraz częściej do tego celu używają syropu glukozowo-fruktozowego. Jaki ma on...
Czytaj wpisByła dieta Dukana, dieta paleo, teraz czas na kolejną nowość – czyli dietę pegan. Jakie są jej zasady, czy jest to kolejna chwilowa moda czy może...
Czytaj wpisO siarce nie mówi się wiele, choć jest o czym mówić. Siarka pełni bowiem wiele ważnych funkcji w naszym organizmie, a przy tym nazywana jest...
Czytaj wpisSyrop glukozowo - fruktozowy zalewa nasz rynek. Nie jest to niewinny zamiennik cukru. Żeby mógł zostać dodany do całej listy produktów, skrobia musi...
Czytaj wpisCykoria to warzywo niezbyt często goszczące na naszych stołach. Jest niedoceniana i nie za bardzo wiemy jak ją jeść. Warto to zmienić, gdyż ma ona...
Czytaj wpisCoraz więcej czasu spędzamy przy komputerze i telewizorze. To destrukcyjnie wpływa na nasz wzrok, a wzrok jest jednym z bardziej potrzebnych...
Czytaj wpisSezon na jabłka rozpoczął się pełną parą. I świetnie - jabłka to bardzo wartościowe i smaczne owoce. Sprawdź, jakie dania, bez większych...
Czytaj wpisSyrop glukozowo - fruktozowy zalewa rynek spożywczy. A jego dodatek i wszechobecność nie jest bez znaczenia dla naszego zdrowia. Na krótkiej...
Czytaj wpisKreatyna to jeden z najpopularniejszych suplementów. Jest używana zarówno na poziomie zawodowym, jak i amatorskim. Poprawia wydolność, siłę,...
Czytaj wpisNadwaga blogerki może wpłynąć na postrzeganie przedstawianych przez nią treści. Badania wykazują, że nasze nastawienie do osoby piszącej bloga ma...
Czytaj wpis