Na polski rynek farmaceutyczny w 2016 roku wprowadzono około 9 tysięcy nowych suplementów diety. Rok później było to już ponad 15 tysięcy, podczas...
Czytaj wpisDotychczas to tłuszcze nasycone w czerwonym mięsie były według naukowców odpowiedzialne za choroby sercowo-naczyniowe. Najnowsze doniesienia mówią...
Czytaj wpisCzęsto mówi się, że świeże owoce i warzywa są podstawą jadłospisu. Czy można przełożyć to na przetwory z nich, np. soki owocowe? Czy...
Czytaj wpisUważajmy na to, z czego pijemy! To, że woda jest najlepszym wyborem co do nawodnienia organizmu, to żadna nowinka. Natomiast istotne jest to, skąd tę...
Czytaj wpisPewna niepopularna w Polsce grupa posiłków budzi kontrowersje za sprawą tego, że znaczną część społeczeństwa zwyczajnie obrzydza. Czy mimo tego...
Czytaj wpisSok z buraka stał się lekiem na wszystko. Coraz częściej zalecany jest przy niedokrwistości, nowotworach, chorobach wątroby, podczas odchudzania...
Czytaj wpisWiększości osobom termin „kwas foliowy” czy „foliany” kojarzy się z kobietą w ciąży lub w trakcie laktacji i z profilaktyką...
Czytaj wpisPiłkarskie święto trwa w najlepsze. Co prawda naszym piłkarzom pozostał już tylko mecz o honor z reprezentacją Japonii, nie oznacza to jednak...
Czytaj wpisSezon na kleszcze trwa w najlepsze. Naukowcy ostrzegają, że z roku na rok rośnie populacja tych pajęczaków, co głównie ma związek ze zmianami...
Czytaj wpisPamiętasz, jak jeszcze kilka lat temu media przestrzegały przez spożywaniem więcej niż 2-3 jajek tygodniowo? Koszmar! Na szczęście od pewnego czasu...
Czytaj wpis