Sernik, ciasto, które w święta na pewno pojawi się na wielu stołach. Pożądany smak, aromat, konsystencja. Jak mu się nie oprzeć, szczególnie...
Czytaj wpisDieta o2, czyli dieta tlenowa łączy w sobie odchudzanie, profilaktykę nowotworową, poprawę libido oraz profilaktykę chorób układu krążenia. Aż...
Czytaj wpisChipsy, ulubiona przekąska naszych pociech czy partnerów. Czy jest bezpieczna dla zdrowia? Czy można je spożywać na co dzień? Odpowiadamy w naszym...
Czytaj wpisKaragen w ostatnim czasie jeden z bardziej kontrowersyjnych dozwolonych dodatków do żywności. Dlaczego jest dozwolony skoro jest rakotwórczy? A...
Czytaj wpisMleczne kanapki, zbożowe kanapki czy ciasteczka udające zdrowe śniadanie – tego rodzaju produktami zarzucają nas producenci. Wskazują oni tylko...
Czytaj wpisBakterie – pierwsza myśl, nie potrzebuje ich, bo szkodzą. Jest w tym trochę prawdy. Są bakterie, które sprzyjają stanom chorobowym, jednak...
Czytaj wpis24 października to Światowy Dzień Walki z Otyłością. Otyłość rośnie w zastraszającym tempie zarówno wśród dzieci, młodzieży jak...
Czytaj wpisMusli kojarzy się ze smacznym, zdrowym śniadaniem. Co się kryje w gotowych musli i na co zwracać uwagę podczas ich zakupu? Poznaj tajemnice...
Czytaj wpisNiektórzy kochają je od dzieciństwa, inni doceniają z wiekiem. Otwierając paczkę trudno jest zostawić w niej cokolwiek „na później”....
Czytaj wpisBób, fasola, soczewica, groch to ciągle niedoceniane produkty roślinne. Są głównym elementem kuchni wegetariańskiej. W tradycyjnej kuchni, gdzie mięso...
Czytaj wpis