Składniki (4)
- Otręby pszenne 4 g (1 płaska łyżka)
- Otręby owsiane 14 g
- Jaja kurze całe 60 g (1 sztuka)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu 30 g (2 płaskie łyżki)
Sposób przygotowania:
- 1Do miseczki wsyp łyżkę otrębów pszennych i dwie owsianych. (Można użyć samych otrębów owsianych, albo płatków owsianych)
- 2Dodajemy 2 łyżki jogurtu, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy
- 3Wstawiamy do mikrofalówki na około 4 minuty
- 4Wyjmujemy, przekrajmy (lub nie) i zostawiamy na około 2 minuty do odparowania
- 5Uwaga, podczas pieczenia rośnie! Poza tym, do ciasta można dodać cynamon, kakao, słodzik, oregano. Może być to bułka na słodko lub wytrawnie - to już według gustu :)